Groningen Airport Eelde is gestart met het aanbieden van praktijklessen voor studenten van de opleiding Luchtvaartdienstverlening van het Noorderpoort. Op de luchthaven krijgen de studenten trainingen op gebied van passage, zoals: inchecken, boarding en gastvrijheid. De training bestaat uit praktijklessen en tevens draaien de studenten een middag mee in de praktijk bij het afhandelen van een vlucht. Deze zomer biedt Groningen Airport Eelde 40 studenten de gelegenheid om plaats te nemen achter de incheckbalies van de luchthaven.

Leren binnen het werkveld

Wessel Rijkens, Manager Handling Groningen Airport Eelde:

“Dit project past uitstekend binnen onze ambities en het programma NXT Airport om onderwijsinstellingen een plek te geven op onze luchthaven. Wij bieden deze studenten graag een real-life leeromgeving in het werkveld aan. Wij zijn blij om onze samenwerking met het Noorderpoort zo verder te verstevigen.”

Generation Hospitality

De luchthaven is partner van het programma Generation Hospitality van het Noorderpoort. Het programma heeft als doel om de kracht van hospitality te laten ervaren door een nieuwe generatie hospitality-vakmensen op te leiden. Deze trainingen op de luchthaven maken deel uit van de samenwerking tussen Groningen Airport Eelde en het Noorderpoort.

Corona

Deze praktijklessen zijn in het verleden vaker aangeboden. Echter is dit vanwege corona stil komen te vallen. Zo werd er vorig jaar door de studenten alleen geoefend met testvluchten. Hierbij waren geen passagiers aanwezig.