Voor het tweede jaar op rij organiseerden we een side-event van de Wind meets Gas conferentie van New Energy Coalition. Er waren circa 110 andere aanwezigen uit 12 landen bij ons te gast op Groningen Airport Eelde. 

 Wind meets Gas: Wat kun je als luchthaven met waterstof

Tijdens het event stond de duurzame luchtvaarttoekomst centraal, met in het bijzonder aandacht voor airport waterstofinfrastructuur: Hydrogen Valley Airport.

Op de luchthaven werd een talkshow gehost onder begeleiding van Edwin Mooibroek. Hij ging met Jochem de Jong van TotalEnergies, Gerben Broekema van Broekema Avation, Wiebren Santema van GroenLeven en Meiltje De Groot in gesprek over de verduurzaming in de luchtvaart en de rol van waterstof hierin. Ook gaven Florian Kruse van Evia Aero en Gabriël Koetsier van Neste presentaties over elektrisch vliegen en duurzame brandstof. De opening werd verzorgd door Tjisse Stelpstra, Geduputeerde Provincie Drenthe en de afsluiting door IJzebrand Rijzebol van de Provincie Groningen.

Tevens waren er diverse partners aanwezig, waaronder Resato Hydrogen Technology Alfa-college, Holthausen Clean Technology, GroenLeven DEMCON en DEAC Dutch Electric Aviation Centre Teuge. Partners vertelden over hun ambities en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van groene energie, elektrificatie en groene waterstof.