Op 22 juni 2023 vond het New Energy Forum plaats bij EnTranCe | Centre of Expertise Energy in Groningen. Hier werden baanbrekende initiatieven in de energie- en mobiliteitstransitie gepresenteerd.

Meiltje De Groot sprak tijdens haar presentatie over de maatschappelijke rol van Groningen Airport Eelde /NXT Airport, zoals het accommoderen van orgaanvluchten voor het UMCG, en over de activiteiten op het gebied van verduurzaming. In het bijzonder de Hydrogen Valley Airport projecten, waaronder de recent gepresenteerde wereldprimeur; een Ground Power Unit die werkt op waterstof.

Als initiatiefnemer van GSA, NXT Airport en het Hydrogen Valley Airport project op Groningen Airport Eelde / NXT Airport nam Jonas van Dorp deel aan het rondetafelgesprek onder leiding van Dr Beata Kviatek, Jean Monnet Chair in Sustainable EU Economy.
Aan deze internationale tafel werd met veel (groene) energie gesproken over verschillende regionale initiatieven, gericht op ontwikkelingen rondom de
toepassing van waterstof. Met: Agnes Mulder, Luuk Buit, Jarosław Sęp, Arturo de Risi en Jan Jaap Aué.

De H2-Ground Power Unit werd op het Entrance terrein aan het publiek getoond, met toelichting door Cor Scholte en Jeroen Kamphuis.